Kontaktpersoner
jf. Kontaktpersonordningen § 52,3,6
Vi tilbyder en helhedsorienteret tilgang i arbejdet med de unge. Vi fokuserer på de unges ressourcer fremfor deres barrierer. Vi er optagede af at opstille realistiske pædagogiske mål og delmål sammen med vores samarbejdspartnere med inddragelse af den unge og familien.
Vi undersøger fortidens succes og søger forklaring på den seneste fremgang for at styrke den yderligere. Vi prøver at være med til at styrke den unges relation til resten af familien for at sikre, at forældrene også oplever den positive udvikling hos den unge. Vi arbejder systematisk og løsningsorienteret. Vi gør meget ud af at finde det rigtige match mellem den unge og kontaktpersonen, for at sikre et optimalt forløb for den unge og familien, da vi ikke blot ønsker at være en del af endnu en række af kontaktpersoner i den unges liv.
For os er det vigtigt, at forløbet med den unge tilrettelægges ordentligt. Derfor opererer vi med relations faser som et redskab til at opnå de pædagogiske målsætninger sammen den unge. De består af følgende:
Indvikling
Her etablerer vi kontakten til den unge og præsenter os selv. Vi arbejder med skabelse af gensidig tillid, og det er vores kontaktpersoners ansvar at tage initiativet for udviklingen af kontakten. Og det er her de pædagogiske mål bliver sat sammen med myndighederne, den unge og familien.
Udvikling
Vi har fokus på nytte- og følelsesmæssige relation. Relationen mellem mennesker er unik og udvikler sig over tid. Denne fase er afgørende for vores arbejde med den unge. I tilfælde af relationen udebliver, sikrer vi altid en hurtig tilbagemelding til myndighederne. Ellers arbejder vi videre med den unge og bliver ved med at have fokus på de satte pædagogiske målsætninger.
Afvikling
Den professionelle relation slutter på et tidspunkt. Derfor arbejder vi med brobygning og overlevering i denne fase. Og vi afslutter aldrig et forløb med en ung uden en ordentlig brobygning og overlevering.