Kursus i kontekstuel konfliktforståelse
Arbejder I med udsatte unge og oplever jeres organisation konflikter, der ødelægger trivslen? Så kan vi hjælpe. Vores kursus i kontekstuel konfliktforståelse tager udgangspunkt i den enkelte organisations udfordringer og dens kontekst.
I får ikke præsenteret alle mulige teorier om konflikter. Dem har I måske lagt øre til mange gange uden det ønskede resultat. For at kunne håndtere konflikter, kræver det, at I kan forstå konflikter. Det indebærer også at forstå kontekstens betydning for selve konflikten. Derfor kalder vi vores kursus i Kontekstuel Konfliktforståelse dialogbaseret. Grunden til, at vi siger dialogbaseret kursus, er, at folk kender deres organisationer bedre end os. Som udefrakommende kan vi kun forstå de konflikter, der udfordrer organisationen, hvis vi går i dialog med organisationens medlemmer. Med andre ord, så kan vi kun bidrage til løsningen, når dem, det drejer sig om, hjælper os med at sætte os ind i tingene, eftersom konflikter kan være komplicerede.
Vi indtager rollen som facilitator i dialogen og inddrager alle parter for at forstå dynamikken i konflikten. Herefter prøver vi at skabe overblik over konfliktens forskellige aspekter for at opnå en fælles forståelse af konflikten og derved finde en fælles løsning. For så længe, der ikke er en fælles løsning, er konflikten ikke afsluttet.
Til sidst og ikke mindst kommer vi også til at drøfte med de deltagende, hvilke konflikter vi støder på i vores hverdag, og hvordan vi kan indkredse dem. For når vi først ved, hvad de kommer af, har vi en mulighed for at gøre noget ved dem. Ligeledes kommer vi til at snakke, om der findes nogle bestemte konflikter, der vender tilbage igen og igen, og hvad vi i det hele taget opfatter som konflikter. På den måde kan vi også være med til at ruste organisationen til at håndtere selv de fremtidige konflikter.